Combat Experts

Voor en door jongeren

Larpen, Wicca, steampunk en Fantasy
24 januari 2017

Larpen, Wicca, steampunk en Fantasy

Door Femke

Misschien heb je ons wel eens zien lopen op het station of over straat. Eens in het jaar. Die gekke mensen in die gekke kostuums. Nee, het is geen carnaval, dit is het grootste fantasy kostuum event in Europa. Dit is Elfia! Deze fair vindt tweemaal per jaar plaats (april en september). Er is van alles te zien en te beleven. Er lopen trollen, ridders, prinsessen, dwergen, je kan het je zo gek niet bedenken. Iedereen is welkom om te komen genieten van de kostuums, de folk muziek en het heerlijke eten. Zodra je het terrein op stapt, ben je opeens heel ergens anders.

Kostuums
Elfia is het grootste kostuumevenement in Europa en bestaat dit jaar al vijftien jaar. Elk jaar komen er weer meer mensen bij en meer prachtige kostuums. Om het kostuum heen bedenken veel mensen ook een karakter (personage). Zo lopen er altijd wat ondeugende trollen op het terrein van Elfia die graag een grapje met je uithalen. Mensen laten hun kostuum echt tot leven komen.

In totaal ga ik nu al zes jaar naar Elfia. In deze jaren heb ik veel mensen leren kennen. Fotografen die komen om de kunstwerken vast te leggen en de kostuummakers zelf. Al die kostuums vond ik zo prachtig, dat ik zelf ook ben begonnen met het maken van kostuums.

Fantasy los op kostuums
Je begint natuurlijk simpel. Je koopt je eigen jurk en laat daar je fantasy op los. Langzaam aan ga je steeds meer zelf maken en zo krijg je elk jaar weer wat nieuws. Je kan helemaal losgaan of binnen een stijl/thema blijven zoals bijvoorbeeld fantasy, steampunk, victoriaans of cosplay. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit los te laten op een kostuum en ik heb daarom elk jaar een nieuw thema. Dit jaar is mijn thema Steampunk (mix van Victoriaans met een toekomstbeeld op de industriële revolutie) De meeste onderdelen maak ik zelf of vind ik op Elfia of andere fantasy beurzen en fairs. Het maken van de kostuums doe ik altijd over een geheel jaar. Ik lees mij vaak in op het thema op internet en kom zo ook op weer op ideeën. Voor de kostuummakers op Elfia zijn er ook leuke facebook groepen, waar ik vaak om adviezen vraag. Het is een leuke en gezellige community die zich elk jaar weer uitbreidt.

Jezelf zijn
Elfia gaat over jezelf zijn en niet bang hoeven zijn dat je veroordeeld wordt. Het gaat om vriendschap en bovenal gezelligheid. Het maakt niet uit of je verkleed gaat of alleen lekker komt eten of dansen op de folk muziek. Iedereen is welkom en dat is de sfeer waar ik elke keer weer voor terug kom. Mensen zijn niet bang om je aan te spreken en te vertellen hoe mooi je kostuum is of juist om te vragen hoe je deze gemaakt hebt. Ik kijk er elk jaar weer naar uit en krijg alweer heimwee als ik eraan denk. Je bent omringd door mensen die eigenlijk allemaal dezelfde interesses hebben en het voelt vaak alsof je deze mensen al jaren kent. Ik ben altijd erg verlegen in het dagelijks leven en maak niet zo snel een praatje met een ander, maar op Elfia is dit heel anders. Mensen ontvangen je met open armen. Mensen dansen op de folks muziek en je kan het niet helpen om mee te dansen of te klappen. Op deze twee dagen in het jaar kan je echt jezelf zijn.

Royal elections
Elfia is een koninkrijk en bij een koninkrijk, hoort een koning en koningin. Ieder jaar worden er verkiezingen gehouden om de ruler van elfia te worden. Iedereen mag meedoen aan de verkiezingen, elven, trollen, ridders, vampieren. Aan het einde van de eerste Elfia in het jaar (april) word er een stel tot koning en koningin gekroond. Hun zijn dan tot het volgende jaar ruler van Elfia.

 

Overig nieuws

Nieuwe survivalgame

Nieuwe survivalgame

Voor mijn tweede review heb ik mij verdiept in de survival game Conan Exiles voor € 30,- aan te schaffen op Steam en...

Lees meer >
Online HostClub op Amino

Online HostClub op Amino

Op 24 april as start mijn eigen online HostClub op de chatapp Amino. Een HostClub is met name erg populair in Azié....

Lees meer >
Jongerenredactie staat centraal in interactieve workshop corporate organisaties

Jongerenredactie staat centraal in interactieve workshop corporate organisaties

Afgelopen donderdag ben ik gevraagd om als jurylid mee te doen aan een workshop voor het  Executives' Global...

Lees meer >
Afstuderen bij Combat

Afstuderen bij Combat

Na bijna vier jaren hard studeren is het tijd om mijn studieperiode af te sluiten met een afstudeerstage. Die plek heb...

Lees meer >
Doe je zelfvertrouwen een gunst en volg minder influencers

Doe je zelfvertrouwen een gunst en volg minder influencers

Social media influencers. Wellicht heb je deze term nog nooit gehoord, maar als je actief bent op social media volg...

Lees meer >
Drie gadgets die je leven gemakkelijker maken

Drie gadgets die je leven gemakkelijker maken

Maak je iPhone nog slimmer! Stel je voor dat je twee telefoons nodig hebt maar er niet twee op zak wilt hebben. Of...

Lees meer >
Snapchat versus Snow

Snapchat versus Snow

Laatst had ik een etentje met Koreaanse vrienden. Ze maakten een selfie, waardoor we er allemaal als biggetjes uit...

Lees meer >
‘Together’ organiseert techhouse en techno evenementen

‘Together’ organiseert techhouse en techno evenementen

De passie van organiseren is voortgekomen uit een uit de hand gelopen afscheidsfeest dat ik heb georganiseerd. Een...

Lees meer >
Combat robot

Combat robot

In het team hebben we besproken dat de robot de schakel is tussen volwassenen en jongeren. In mijn ogen is de Combat...

Lees meer >