Virtual reality. A giant leap for mankind

De Oculus Rift is één van de meest spannende ontwikkelingen in de virtual reality-wereld. Zet je deze bril op, dan ben je direct in een andere wereld, waar je opzij, omhoog en omlaag kunt kijken. Met de nieuwste gadgets heb je zelfs handen die virtuele objecten kunnen aanpakken. Oranje traint met de Oculus Rift en soldaten worden met de bril opgeleid. Netflix onderzoekt of virtuele programma’s en films voor de Oculus Rift kunnen worden gemaakt. Het Kadaster heeft Nederland in 3D gelanceerd en we ontvangen live beelden van de maan op de Oculus. Je vliegt met de game Birdy, gaat bungeejumpen of karten.

​​​De Japanse seksspeeltjesfabrikant Tenga zorgt voor speciale seksuele ervaringen met de Oculus Rift. Als je de Oculus Rift op je hoofd zet, zie je een vrouw in een strak broekje die over het bed buigt. Ze beweegt speels, speciaal voor jou. Maar daar houdt het niet op: de game werkt met de Novint Falcon, een apparaat dat voornamelijk wordt gebruikt om haptische feedback bij games te geven. In plaats van een geweer of stuur, is de Novint Falcon bij deze game een speciale seksaccessoire. De bewegingen lopen synchroon met hetgeen dat je op het scherm ziet. Of het nu hand-, mond- of eigen werk is.

De Oculus Rift is een geweldige ‘uitvlucht’ voor mensen die de deur niet meer uit kunnen. Ouderen bijvoorbeeld. Zij stappen straks fit rond in een virtuele wereld. Lopen gezellig op de markt en doen hun aankopen die in de echte wereld worden thuisbezorgd.

Organisaties zouden ook hun visie kunnen verbeelden via de Oculus. Zo nemen zij hun medewerkers makkelijk mee in hun toekomstbeeld. En wie weet komt er een anti-burnout gezondheidsprogramma, waarbij de Oculus je elke dag optimaal laat ontspannen op een paradijselijk eiland. Of gaan kerken de Oculus gebruiken om mensen het hiernamaals te laten ervaren.