Doe je mee aan medisch onderzoek?

Onderzoek is nodig om te testen of nieuwe medicijnen of vaccinaties werken.

Academic Research Organization Julius Clinical onderzocht samen met Combat of jongeren mee willen doen aan medisch onderzoek. Want het is nogal wat om als gezond mens in je te laten prikken om te kijken wat voor effect dat heeft.

Een grootschalig belevingsonderzoek onder jongeren, ouders en scholen gaf bijzondere inzichten. Zo’n  67% van de jongeren wil deelnemen aan medisch onderzoek en 75% van de ouders staat er positief tegenover. Jongeren willen meedoen aan het onderzoek om anderen of zichzelf te helpen. Jongeren die niet willen meedoen zijn vooral bang voor de bijwerkingen en vertrouwen de onderzoekers niet. Is hun informatie wel betrouwbaar? Jongeren geven aan graag de ernst van de ziekte en de gevolgen van de ziekte te zien bij een voorlichtingscampagne (fear appeal). Als ze meedoen, vinden ze waardering belangrijk.

Er verscheen een lijvig rapport van Combat met aanbevelingen, diverse mogelijke concepten voor communicatie en een marktbewerkingsstrategie voor alle stakeholders conform de funnel, van awareness tot intake.